Skip to content

DAVIDE GROPPI LAMPEN

De ontwerpen van Davide Groppi zijn ontdaan van al het overbodige: Er valt simpel weg niets meer weg te laten. Eenvoud, gewichtloosheid, emotie en creatieve innovatie. Dit zijn de vier essentiële elementen die terugkomen in de ontwerpen van Davide Groppi. Het begon allemaal eind jaren tachtig in een kleine werkplaats in het Italiaanse, historische centrum van Piacenza. Daar bedacht en produceerde Davide Groppi lampen onder zijn eigen naam als merk.

Verspreidt over de hele wereld

Door de jaren heen hebben Groppi’s creativiteit en onafhankelijkheid hem in staat gesteld zijn eigen merk, van originele en unieke producten, over de hele wereld te verspreiden. Het zijn stuk voor stuk producten die vanuit het hart en het hoofd ontstaan zijn, en uitgaan van een zeker zin van denken en zijn.

Meer dan alleen een lamp

Davide Groppi-creaties zijn nooit opgevat als alleen lichten of lampen. Ze ontstaan ​​door de behoefte om iets te geven dat nodig of belangrijk is. Enkele van deze lampen die deze ideeën inspireren zijn kunstwerken, kant-en-klare objecten, magie, de wens om producten met zijn handen te maken of gewoon de drang om te spelen en plezier te hebben met licht. Voor Groppi is het licht een wonderbaarlijke manier en mogelijkheid om te verleiden en emotie op te wekken.

EDIDA Award winnaar

Davide Groppi werd met zijn Sampei vloerlamp bekroond met de prestigieuze EDIDA 2011-2012 Award (Elle Decoration International Design Awards). De Sampei vloerlamp is een ontwerp van Enzo Calabrese die hij voor het Italiaanse label Davide Groppi maakte. Het is een staande lamp en hanglamp tegelijk. De Sampei lamp lukt het om de juiste plekken te belichten en toch discreet te blijven in zijn aanwezigheid.

Davide Groppi bij Sjartec

Sjartec heeft de verschillende lampencollecties van Davide Groppi, waaronder de Sampei lamp, in de showroom staan. Bekijk, bewonder en laat u informeren welke lamp perfect past in uw exclusieve badkamer of wellness ruimte. Wij adviseren u graag.

Winkelwagen
Back To Top