skip to Main Content

De badkamertrends voor 2020

2020 staat bijna voor de deur… En een nieuw jaar neemt nieuwe trends met zich mee, ook voor badkamers. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van de meest toonaangevende badkamertrends voor 2020. Doe inspiratie op voor uw eigen badkamer of wellness ruimte!

Badkamertrend #1: Terracottakleuren en roesttinten

Een natuurlijke uitstraling staat in 2020 voornamelijk centraal. Wat echt zorgt voor een natuurlijke uitstraling is het gebruik van terracottakleuren en roesttinten. Terracottakleuren en roesttinten hebben een warme ondertoon en zijn in 2020 echt onmisbaar in de badkamer.

  • Terracotta tegels:

De tegels van Mutina Lane en Mutina Rombini zijn volledig gebaseerd op deze trend. Zo hebben de tegels van Mutina Lane allerlei prachtige terracottakleuren en hebben een langwerpige afmeting. Gaat u liever voor een rustige uitstraling? Dan zijn de grote tegels in terracottakleuren van Mutina Rombini een uitkomst.

Deze variant is eigenlijk heel industrieel, maar tegelijktijdig ook weer modern. De kraan wordt vaak gebruikt in de badkamer en in een roesttint neemt de kraan een prominente rol aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Elan Vital kraan in brushed copper of de kranen van Agape in brushed burnished/brons.

Terracotta
Roest
Roest

Badkamertrend #2: Notenhout

Retro invloeden komen weer helemaal terug in 2020! Vooral notenhout. Notenhout is een zeer zachte en makkelijk te bewerken hout soort. De houten ladekasten uit de 1950 en 1960 zijn de inspiratie voor de prachtige Adda Wall-mounted Basin van Salvatori. Met het gebruik van notenhout creëert Adda een gevoel van warmte en elegantie in uw badkamer. Ook de nieuwe Agape DR-wastafel past perfect bij deze trend met een frame in brushed burnished/brons, blad in marmer en op een notenhoutachterwand.

Notenhout
Notenhout

Badkamertrend #3: Marmer en natuursteen

In 2019 nam marmer al veel badkamers over en ook in 2020 blijven we deze trend veel zien. Bijvoorbeeld voor wastafels en tegels. Een prachtige manier om natuursteen in uw badkamer te verwerken, is door de tegels in een visgraatpatroon te leggen. Dit oogt in eerste instantie misschien wat druk, maar in combinatie met bijvoorbeeld roesttinten en andere natuurlijke materialen, ziet uw badkamer er juist heel rustig en modern uit.

Marmer en natuursteen
Marmer en natuursteen
Marmer en natuursteen

Badkamertrend #4: Ronde spiegels

De ronde spiegel is dé nieuwe trend op het gebied van badkamerinterieur. Waarom ronde spiegels? Ronde voorwerpen zorgen voor balans en breken een rechthoekige ruimte, aangezien de meeste meubelen rechte vormen hebben. De spiegels van Salvatori passen perfect bij deze trend. Ze zijn namelijk rond en beschikken over een prachtige gun-metal cirkeldetail. Vergeet ook niet de ronde spiegels van Agape. Deze ronde spiegels hebben namelijk als extra detail een kleine, ronde vergrotende spiegel aan de zijkant.

Ronde spiegels
Ronde spiegels

Badkamertrend #5: Maatwerk douchewanden

Douchewanden maken standaard deel uit van een badkamer met douche. Maak ook van dit onderdeel in uw badkamer een genot om naar te kijken door te kiezen voor een maatwerk douchewand. In 2020 zullen we vaker kiezen voor brons of gerookt glas voor de douchewand maar ook nog steeds voor klassiek mat of helder glas. Brons of gerookt glas past eigenlijk in iedere badkamer en geven de badkamer direct een unieke, luxe uitstraling.

Douchewanden

Badkamertrends voor 2020 bij Sjartec

Wilt u meer weten over alle badkamertrends voor 2020? En bent u op zoek naar nog meer inspiratie voor uw nieuwe badkamer? Kom langs in onze showroom! Daarnaast geven onze interieurarchitecten u graag advies op basis van uw persoonlijke wensen. Neem contact op via 071 – 56 59 000 of maak direct een afspraak met één van onze interieurarchitecten.

Winkelwagen
Back To Top